Rasti-Kurikka kunnon asialla

Sunnuntai 22.1.2012 klo 0.35 - Juhani Eilola


Huippusuunnistuksen asialla

Olin eilen mukana Rasti-Kurikan testijuoksussa, joita järjestetään muutaman kerran talvessa Paavalin alueella. Mukana on ollut välillä kovia tekijöitä. Tällä kerralla 7.8 km:n testijuoksussa Rasti-Kurikan australialaisvahvistus David Brickhill-Jones juoksi uuden reittiennätyksen 27.09. Hänellä oli nimissään jo viime vuodelta 16.4 km:n kärkiaika 56.40.

Ajat ovat talviset olosuhteet huomioon ottaen kovia eikä profiilikaan ole niitä kaikkein helpoimpia, sillä Antilantien pitkä nousu juostaan pidemmällä matkalla useampaan kertaan ylös.

210120121061.jpg

Kun katsoo kaikkien aikojen listauksia niin mukanna on ollut Sauli Harjamäkeä, Topi Anjalaa, Vesa Taanilaa ja Marius Mazulisia. Melkoisia mestareita ja juoksun ammattilaisia siis. Listoilta löytyy myös Kurikan omia kestävyysjuoksijoita huipuista aina täysin mitättömiin tekijöihin kuten allekirjoittaneeseen saakka.

Ennätyslista löytyy tästä: Kaikkien aikojen parhaat.

Kunnon asialla

Vuoden 2012 tavoitteena on nostaa Kurikassa suunnistuksen arvostusta ja vetovoimaa kuntoilulajina. Aikuisille järjestetään suunnistuskoulua ja Iltarastit ovat aina sopineet kaikille kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Suunnistus ja metsässä liikkuminen on kenelle tahansa terveysliikuntaa parhaimmillaan.

Jukolan viesti on jokavuotinen huippu- ja kuntosuunnistustapahtuma. Tässä videona sen lähtö, joka kuvaa hyvin sitä skaalaa millä tasoilla ja millä mielellä eri ihmiset suunnistusta harrastavat. Kauno Kyvykkäät voivat hyvin tulla mukaan pienellä harjoittelulla.


Eri tasoilla

Niin suunnistuksessa kuin muillakin elämän aloilla ihmiset etenevät eri tasoilla. Ihan yhtä lailla esim. polittisessa ja yhteiskunnallisessa tietämyksessä on huipputasoja ja vaatimattomampia tiedon tasoja. Suunnistuksessa asenteena voi olla suurien massojen liikuttaminen ja terveyden tukeminen tai kapeammalle kärjelle oman huippusuorituksen tekeminen.

Politiikassa se voi olla taloudellisen huipputuloksen tekeminen, oma poliittinen ammattiuralla eteneminen tai suuremmille massoille tarkoitettu kestävä kehitys, joka ottaa luonnon ja yhteiskunnallisen tasapainon ja toimeentulon huomioon.

Seuraava video edustaa myös elämän aluetta jossa joillekin tärkeintä ovat huippuhetket ja toisille taas koko elämän kestävä onnistunut seuravalinta. Parhaimmillaan pitkälle uralle mahtuu huippuhetkiä vanhimpiin seniorisarjoihin saakka.

Avainsanat: Suunnistus, Rasti-Kurikka


Kommentit

28.1.2012 12.06  Heikki

Hienoa Juhani! Tämä on arvokasta infoa ja mainosta suunnistukselle. Suunnistushan on muutakin kuin pelkkää fysiikkaa eli siitä saa myös henkistä tyydytystä ja luonto on ehtymätön voiman antaja. Moni voisi saada uusia AHAA-elämyksiä, jos vain saataisiin heidät metsään kokeilemaan, kuinka hauskaa siellä onkaan. Ensi kesän Jukolaa odotellessa!

28.1.2012 21.30  Juhani

Ensi kesänä on Jurvan ja Teuvan alueella myös FIN5 -rastiviikko. Yhtenä pääjärjestänä kaupunkimme toinen suunnistusseura Suunta-Jurva.

Omaan sarjaani, nyt kun ensimmäiset ovat ilmoittautuneet on lisäkseni ilmoittautunut nyt kuusi suunnistajaa. Joinakin päivinä Teuvan asukasluku tuplaantuu. Koska tapahtuma kestää kuusi päivää, niin se on yksi suurimmista ellei kaikkein suurin alueellamme koskaan järjestetty tapahtuma. Nikkari-Jukola lienee Kurikan tähän saakka suurin tapahtuma.

FIN5 -viikolla on myös kuntosarjat iltarastityyliin. Toivotaan että ihan rtavalliset kuntoilijat ja liikkujat osallistuvat näihin sarjoihin. Kilpasarjoissa tarvitaan lisenssi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini