Arvot 3: Työ

Lauantai 28.5.2011 klo 0:34 - Juhani Eilola


Minä kylvän epätoivon siemeniä,
minä sammutan toivon kipinöitä,
romahdus on kynnyksellä,
mielikuvitus on sen lääkeenä!
Raaka-Aine: Miehen työ


 

Ilman työtä

Yllä oleva laulun teksti sopii hyvin näiden "lopun aikojen" blogitekstien kuvaukseksi, myös työttömyyden iskiessä perheeseen. Oikeus ja mahdollisuus tehdä työtä perheen ja oman elannon eteen on yksi tärkeimmistä arvoista. Tätä kirjoitettaessa valtakunnallinen työttömyys on hiukan yli 9% lukemissa, Kurikassa hieman sen alle.

Pitkäaikaisen työttömyyden vaikutukset voivat olla dramaattisia, mutta toivottavasti seuraavassa laulussa mennään liian pitkälle:

 

Työttömyys kasvattaa hätää!

Vaikka tämän lukijoista useimmat ovat töissä ja jotkut meistä ihmettelevät liikatyöllistettyinä, miten työttömyyttä voi olla, niin todellisuutta ihmisillä on taloudellista hätää. On puhuttu paljon leipäjonoista. Ohessa Helsingin Sanomien juttu leipäjonoista ympäri Suomea.

Yhteiskunnan yksi tärkeimpiä arvoja on hankkia tai tukea yrityksiä niin että kaikilla olisi töitä, myös erilaisilla vähemmistöillä. Itse oikeutettu videoklippi aiheesta on Matin ja Tepon kappale "Mä joka päivä töitä teen". Valitsin siihen hiukan poikkeuksellisen version, jossa on Veltto -tyyppistä liikettä.

Avainsanat: Arvot


Kommentit

28.5.2011 0:56  Todellinen fani

Jatka näin. Nämä ovat tosi hyviä blogeja. Iloista ja myönteistä. Silti vakavaa. Ajatuksia herättävää.

28.5.2011 11:04  Sampo

Kylläpä sitä nyt kehutaan. Mutta vaikeaa on löytää kritiikkiäkään.

28.5.2011 17:25  pikavippi vertailu

Valitettavasti kaikilla ei sitä työtä ole, vaikka monet sitä haluaisivat tehdä. Monet työpaikat edellyttävät esim. sellaista osaamista jota monella ei ole. Sitäpaitsi useilla pienillä yrityksillä ei yksinkertaisesti ole varaa palkata uutta työntekijää, ja pieniä, alle 5 hengen yrityksiähän useimmat yritykset ovat.

8.2.2012 16:04  Pikavippi

Hyviä kirjoituksia. Kiitoksia. Näitä on mukava lukea.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini