Eduskunta-avustajan työ päättyi

Perjantai 22.4.2011 klo 23.08 - Juhani Eilola


008.jpg

Istuntosali on tyhjä. Kuva on otettu juuri ennen vaalin vahvistamista ke klo 16.53. Uusi eduskunta ja vaalitulos vahvistettiin klo 18.00.

Juha Miedon kausi

Juha Miedon kausi eduskunnassa ainakin toistaiseksi päättyi näihin vaaleihin. Hänelle ehti kertyä kolmetoista varsinaista valtiopäivätapahtumaa, mutta vaikutus eduskunnassa on ollut paljon suurempi sekä omassa ryhmässä, valiokunnissa että jäsentenvälisessä yhteistyössä yli puoluerajojen. Tämä tuli selväksi jo sen lyhyen ajan aikana jonka olin häntä avustamassa.

Yhteydenottoja tuli todella suuri määrä, joista ensi kautta varten tallensimme jo useita esille otettavia asioita. Ikävää ettei Juha ehtinyt muuttaa niitä konkreettisiksi valtiopäivätoimiksi. Sekä edellisen avustajan että minun aikanani kävi selväksi että paikka mistä Juhaan oltiin liian vähän yhteydessä oli Kurikka.

Monet yritykset, yhdistykset ja seurat ympäri muun Suomen halusivat käyttää häntä mainonnassaan ja kampanjoidensa vauhdittajina sekä toivoivat häneltä kannanottoja mitä moninaisimpiin asioihin.

Kaupungin tekemän kyselyn mukaan hän oli ehdottomasti kaikkein parhaiten tunnettu henkilö tai asia Kurikasta. Nyt voi vain toivoa että Juhan tunnettavuutta ja erinomaista markkinointikykyään osataan käyttää hyödyksi myös Kurikan kaupungin ja alueen yritysten markkinoinnissa.

Haikein mielin

Keskustan avustajat kirjoittivat säännönmukaisesti omasta avustajankaudestaan haikeita jäähyväisviestejä. Niin minäkin, sillä yllätyin täysin eduskunnasta sekä työpaikkana että näköalapaikkana Suomen lainsäädäntötyöhön. Se on jotain ihan muuta millaisen kuvan eduskunnan kyselytunti tai televisioidut välikysymykset siitä antavat.

 

03122010030.jpg

Avustajan työhuone jäi tyhjäksi keskiviikkoiltana klo 18 jolloin vaalitulos vahvistettiin.004.jpgViimeisenä päivänä sain esitellä tyhjenevää eduskuntaa vielä ystävälleni.

Eduskuntaan kannattaa ainakin kerran elämässä käydä tutustumassa. Nyt ei ollut kyselytunteja eikä istuntoja, mutta valtiosali, istuntosali, marmoriportaat, pikkuparmamentti, suomen samat viralliset lahjat ja monet muut asiat ovat näkemisen arvoisia. Oppaan kertoma valtiosalin historia jättää isänmaallista tunnetta loppuelämäksi.


Kommentit

22.4.2011 23.24  Juhani

Ennenkuin kommentteja ehtii tulla, niin täydennän tekstiä siltä osin, että on totta että myös eduskunnasta käsin voi olla yhteydessä enemmän kenttään.

Ongelmana on se jota ihmiset eivät millään tahdo uskoa. Kansanedustajien työpäivät ovat todella pitkiä ja kiireellisiä. Mahdollisuudet jäävät yleensä maanantaille, jolle menoja sitten kertyykin yli oman tarpeen. Sen takia avustajan roolia olisi tulevaisuudessa ollut syytä korostaa myös maakunnassa tapahtuvaan yhteydenpitoon.

23.4.2011 0.31  Juhani

Nykypäivän yleisin yhteydenpitoväline eduskuntaan on edustajan oma sähköposti. Siihen on helppo jättää kysymyksiä, pyyntöjä ja toiveita. Vaikka joskus persoonaan olisikin vaikeaa ottaa yhteyttä, niin sähköpostilla se luonistuu.

23.4.2011 5.42  peräkyläänen

Totuus vain on niin, että yhteydet yli puoluerajojen ovat kurikkalaisille aivan mahdottomia ylittää. Siihen ei henkisesti kyetä.
Sen lisäksi Kurikassa kaikki on suhtellisen hyvin, ettei ole tarvetta lähestyä ongelmissa kun ei ongelmia ole.
Kaupungin asioissa taas enemmän ratkaisevat faktat kuin henkilösuhteet. Ja kukapa kuvittelisikenenkään itsetietoisen kaupungin virkamiehen alentuvan lähestyä ainakaan avustajaa.

23.4.2011 18.09  Juhani

Olet varmaan aika lailla oikeassa arviossasi. Olemme joka tapauksessa Kurikan asukkaina aika onnellisessa asemassa, mutta henkistä pahoinvointia ehkä pitäisi saada lievitettyä.

24.4.2011 7.28  Traumojen purku saa suhteettomasti tilaa

Kuinka monella sitä henkistä pahoinvointia on. Itse en ole varma, että sitä kurikkalaisissa on enemmän kuin vertailukunnissa. Jotkut kurikkalaiset blogit ovat purkautumiskanava traumoistaan kärsivälle pienelle joukolle ja toisaalta kunnallispoliittista taistelua käyville. Suurin osa kurikkalaista ei blogeihin kirjoittele ollenkaan eivätkä käy edes lukemassa. Näin häiriintyneet ja traumoihinsa juuttuneet saavat suhteettoman suurta julkisuutta ja heidän negatiiviset mileipiteensä korostuvat liikaa. Kurikkalaiset tekevät ahkerasti työtä, käyttävät tyytyväisinä palveluja ja elävät aivan tavallista elämää ilman suuria tunteita. Ehkä on hyvä, että muutamilla kurikkalaisilla on purkautumiskanava ja kyllähän näihin blogeihin kirjoittelevat myös muut kuin kurikkalaiset. Kurikka on hyvä paikka asua ja elää, muutamat häiriköt vain saavat suhteettoman paljon palstatilaa ja se on vahinko koko Kurikalle, mutta elämmehän vapaassa maassa ja ja vapaassa kaupungissa, lukijalla on vastuunsa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini