Hiki pintaan

Keskiviikko 24.11.2010 klo 0.13 - Juhani Eilola


Alkuperäinen tavoite on mahdollista saavuttaa. Se tapahtuu etappi kerrallaan ja päättyy ehkä juuri niinkuin olet toivonut. Joskus lopputulos yllättää, joskus matkan varrella kohdatut ihmiset yllättävät. Pahan maailman keskellä koettu hyvyys ja ystävällisyys yllättävät.

Mutta alkuperäinen tavoite ei ole lopullinen tavoite? Kun alkuperäinen tavoite on saavutettu, niin lopullinen tavoite karkaa käsistä seuraavalle tasolle.

Joskus joku etappi epäonnistuu. Epäonnistuminenkin voi kuulemma kasvattaa. Oma munauksen kanssa voi elää ajatellen että "sitä tuskin muut huomaavat! Ainoa jolla hiki pukkaa pintaan, olen minä itse." Tämä on erään paikallisen ajattelijan lohdullinen viisaus.


Kommentit

24.11.2010 12.08  Kauno Kyvykäs

Kirkkomaa on melkein täynnä sellaisia, jotka ovat päässeet perille, on tavoitteet täynnä. Vastoinkäymiset ova monesti nopeuttaneet perillepääsyä. Siellä sitä pahimmanluokan ongelmajätteet, makaavat rinta rinnan matojen ruokana, odttamassa ylösnousemusta. Saattaa siinä vähän kulua aikaa viimeistä päivää odotellessa, mutta tuskin on pahempia kiiruita.

24.11.2010 20.43  Juhani

Niinpä, mutta nälkä kasvaa syödessä. Hautausmaa ei jää siksi viimeiseksi tavoitteeksi, vaan sitä aletaan haaveilla ylösnousemuksesta. Sitten kun pääsee mukaan ylösnousemukseen, niin parhaat valitaan pylväiksi Jumalan temppeliin...

24.11.2010 22.43  aatu

Pahus kun parhaille tulee ykstoikkonen homma.

24.11.2010 22.46  Kauno Kyvykäs

Kyllä tämä ihmisen elämä on surkea tapaus. Ensin piisaa tätä maallista kurjuutta, neuvolassa pistellään, koulussa rääkätään, armeijassa simputetaan, työpaikalla kiusataan ja akka nalkuttaa. Dementiaosastolla kaikki eletään muutaman kerran uudestaan ja kitumalla kuollaan pois. Tästäkö helpottaa, eikö mitä. Koko komeus nakataan madoille ruuaksi odottamaan ylösnousemusta, siinä sitä on pelkokerrointa yllin kyllin. Nimittäin mikäli selviää viimeiseen tehtävään, niin joutuu pönkäämään temppeliä autuuden loppuun saakka. Helpompaa olisi syödä siankiveksiä ja hevosen peräsuolta ja ottaa 50 000 dollaria.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini