Suunnistajien yö

Lauantai 2.10.2010 klo 18.36 - Juhani Eilola


img_4706.jpg

Aurinko alkaa laskea Mynämäen vesitorninmäellä. H18 -sarjassa suunnistava Eero Markkila verryttelemässä. Eero on ensimmäinen metsään lähtevä kurikkalainen. Lähtöaika klo 20.10.

img_4724.jpg

Suunnistajat ovat ryhmä jotka ovat ottaneet tietotekniikasta kaiken irti. Jokaisella suunnistajalla on oma elektroninen kello mukana ja kaikilta rasteilta saadaan väliajat. Jos halutaan niin myös kesken kilpailun screenille. Maalialueen tietokoneet ovat valmiina. Ensimmäinen kurikkalainen starttaa juuri nyt.

img_4731.jpg

Vesitornin valot ovat syttyneet, metsässä on säkkipimeää. Siellä ei näe ilman lamppua yhtään mitään. Paikkojen tunnistaminen on paljon vaikeampaa kuin päivällä. En löydä muita raskulaisia. Autoilla tapahtuu, pukuhuoneissa taahtuu, kilpailukeskuksen ympäristössä hämärässä tapahtuu. Missään ei näe kunnolla. Alan valmistautua omaan lähtöön klo 21.13. Ulkona on aika kylmä, mutta verryttelyssä askenkin lämpö nousi. Lamppu kestää pari tuntia, joten sinä aikana sieltä on päästävä pois. Onnea kaikille raskulaisille vaikka en teitä näekään, ehkä sitten muutaman tunnin kuluttua palkintopallilla.

Juhani vaikenee ainakin kolmeksi tunniksi. Ennen puoltayötä yritän taas kirjoittaa jotakin.

Avainsanat: Suunnistus, Rasti-Kurikka


Kommentit

2.10.2010 22.24  Juhani

Pystynkin kommentoimaan kilpailua jo puolitoista tuntia aikaisemmin kuin ajattelin. Lähtöpaikalla näin sekä Taipaluksen, Ojalan että Ala-Kasarin. Jouduin keskeyttämään kisan, mutta oli niin mukavaa piilosilla oloa että etsitään ensi vuonna rasteja samoissa kisoissa uudelleen ;-) Suunnistus on sitten kiva laji vaikka se menisi kuinka penkin alle.

Nyt hiukan tutkin kuinka muilla on kulkenut. Ala-Kasari tuli maaliin samaan aikaan kuin minä, joten hänelle tuli ainakin aika hyvä aika kun ottaa huomioon että minä harkkasin vaikeimmat rastit ;-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini