Asu ja Elä lauantaina 11.9.

Lauantai 11.9.2010 klo 6.34 - Juhani EilolaKäyn päivän aikana laittamassa kuvia ja tekstiä tähän tapahtuman etenemisestä. Kommenteissa voit ottaa kantaa Asu ja Elä -tapahtumaan, onnistumisiin ja epäonnistumisiin niin että seuraavasta tapahtumasta tulee entistä parempi ja houkuttelevampi.

 


Klo 6.28 Muistuu mieleen, että myös Kurikan ja Jurvan opaskartta on myynnissä sekä Sellan että kaupungintalon INFO-pisteissä. Hinta on 5 euroa.

Klo 9.30 Näytteilleasettajat alkavat olla kohta valmiina. Lastentapahtuman torialue on aidattu ja torimyyjä on jo myymässä vihanneksia. Jätevesimessujen rekat ovat purkaneet lastinsa ja Asematie on suljettu. Taidenäyttelyssä on täysi valaistus päällä. Talonmies Jouni Ketola on ollut tänä aamuna täystyöllistetty.

Vierailijoiden autoja mahtuu paitsi kauppojen pihaan, myös torille, mutta vain Panttilan suunnasta pääsee sisään. Lastentapahtumien takia autoilijoiden kannattaa olla tänään erityisen varovaisia.

img_25572.jpg

Anne Koskela ja Seppo Erling kaupungin esittelypöydän takana. Päivän aikana ei juurikaan tullut taukoja asiakkaiden suhteen. Välillä pöydän toisella puolella oli jopa tungosta. Myös Pohjanmaan Kiinteistöpörssillä kaupunkia vastapäätä näytti olevan useitakin kiinnostuneen näköisiä asiakkaita.

Klo 10.45 Ensimmäinen tontinvaraus Kurikassa. Sellan pisteestä ei ole tietoja. Kävin tutustumassa itse Närpiöläiseen harmaavesisuodattamoon ja sain hyvää tietoa. Valtuutetuista paikalla ovat olleet ainakin Parkkonen ja Jalonen. Myös kaupunginjohtaja Tyrväinen on tällä hetkellä paikalla.

img_2556.jpg

Kari Jalonen oli yksi kolmesta paikalla käyneestä valtuutetusta.

Klo 11.50 Ainakin kaupungintalon INFO-pisteellä on ollut liikettä koko aamupäivän. Joskus melkein jopa ruuhkaa. Juuri tällä hetkellä näyttää rauhallisemmalta eli nyt on oikea aika lähteä rauhassa tekemään tonttivarausta. Muista että tontinostajalle on luvassa yli 3000 euron arvoinen bonus tänään vielä muutaman tunnin ajan.

Zumbasää on aika huono ja kun kävin laskemassa Zumbaajia niin hetki ennen Zumbaa paikalla oli tusinan verran väkeä. Iltapäivän lastenkonsertti on niin hyvään aikaan että sinne on odotettavissa kyllä melkoinen väkimäärä. Sähköankeriaalla on nettitietojen mukaan mukana yleensä joku iso saippuakuplakone. Jalonen melkein lupautui seuraksi lastenkonserttiin, mutta todettiin ettei olla enää lapsia.

Klo 13.30 Sähköankerias virittää soittimiaan. Muistakaa tulla parkkipaikalle Panttilan suunnasta niin saatte auton torille. Tontti-Infoa on hakenut silmiinpistävän paljon nuoria pareja. Useat heistä ovat tulevaisuuden rakentajia. Toivottavasti Kurikkaan.

img_2562.jpg

Sähköankerias antoi positiivista virettä tuleville rakentajille. Kuvassa sähköankeriaan keksintö ja lemmikki, karvaton pölyimuri puhaltamassa saippuakuplia.

img_25702.jpg

Lapset saivat soittaa Sähköankeriaan kanssa orkesteria keittiövälineillä. Lapset löysivät yhteisen rytmin vaikka matkaan lähdettiinkin epärytmissä. Näinhän toivoisi käyvän meille aikuisillekin.

Konsertti oli MLL:n ja Rautian käsialaa.


Klo 16.20 Saavuin kotiin, päivän tapahtuma on ohi. Kolmaskin valtuutettu kävi paikalla tapahtuman aikana, Mari Oja-Lipasti. Eli sunnuntaina valtuutetuille jää kuromista jos haluavat olla tukemassa myönteisellä esiintymisellä kurikkalaista asumista. Mutta ehkäpä muut valtuutetut olivat kentällä hakemassa meille nuoria pareja asiakkaiksi, koska heitä oli tosiaan paljon. Tulevaisuuden tontinostajia.

Sähköankeriaan konsertissa oli jo kohtuullinen määrä lapsia. Ja he osasivat esiintyä lapsille.

Kaksi erityistä puutetta pitää korjata seuraavaan kertaan, mutta nyt luulen että tapahtuma loi ainoastaan positiivisia mielikuvia. Ainakaan paikan päällä kenelläkään ei ollut pahaa sanottavaa. Toivon että myös kohteissa kaikki sujui hyvin, vaikka osa kohteista onkin auki vasta huomenna.

HUOMENNA ON UUSI PÄIVÄ! Te jotka ette tutustuneet tarjontaan tänään, tehkää se huomenna.

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

11.9.2010 17.47  aatu

Tänään, kun lähdettiin Kurikkaan päin kävästin HongKongis sielä pikasilmäyksellä 9 kurikkalaista. Seinäjoella keskustas tuli kurikkalaisia vastaan jonkiverran samoin kuin maantiellä. Kurikassa n. klo. 12:30 torilla 2 henkilöä ja kadulla 3 henkilöä. Kun oltiin lähtemässä pois Kurikasta 15:46 kuorma-auton lavalla oli pömpeli ja kaupungintalon portailla Juhani ja näkemykseni mukaan 3muuta henkilöä ja Juhanilla kamera kaulassa. Kuvia blogiin Juhani.

11.9.2010 18.16  Juhani

Torilla ei ole ollut mitään tapahtumaa klo 12.30 ja koko tapahtuma loppui kello 15, joten olet osunut aika huonoihin saumoihin. Sinänsä aika hyvä näkö, sillä portailla olimme minä, Kangas, Erling ja jätevesihankkeen vetäjä, jonka nimeä nyt juuri en muista. Odotimme että pömpelit saadaan rekan kyytiin ja hoidimme ennen kotiinlähtöä vielä puomit ja liikennemerkit pois kadulta.

Jätevesihankkeen vetäjä kertoi että viimevuotisessa näyttelyssä oli ehkä hiukan vähemmän väkeä kuin tänä vuonna. Viime vuonnahan he olivat Seinäjoella.

En oikein ehtinyt kuvata kun tuota väkeä oli sisällä sen verran paljon, mutta vapauduin lastentapahtumaan klo 14 ja sieltä minulla on kuvia.

Ilkka ja Kurikka-lehti olivat tekemässä tapahtumassa juttua, joten eiköhän niihin tule joitakin kuvia. Ainakin Ilkka lähti kiertämään myös joitakin kohteita.

Koskelan Anne otta enemmän kuvia ja paremmalla kameralla. Jos saan häneltä kuvia niin laitan joitakin näkyville.

11.9.2010 19.45  Juhani

Onhan se niin että HongKongissa saavat kurikkalaisetkin käydä, mutta kun sitä tapahtuu suurissa mittakaavoissa, niin onahn se aika selvää etteivät kurikkalaiset ole sisäistäneet paikallisen osatmaisen ideaa.

11.9.2010 20.03  aatu

Ajeltiin siitä Keskuspuistikkoa Rautiaan päin niin tuli vielä vilkaistua kaupungintalolle päin, ei kai se virhe ollut jos mainitsin sinun ja muiden olleen portailla. n.13:40 tultiin haudalta eikä silloinkaan kansaa näkynyt, eihän ilmakaan hyvä ollut eli siinä tarpeeksi syytä.

Yllättävän paljon kurikkalaisia käy esim. Prisman, Citymarketin ym. ruokapuolella, erikoisliikkeet ymmärrän paremmin, mutta ruokapuolella jossa varmaan hinnat ovat suurinpiirtein samat. No vapaa maa ja vapaa valinta, kuitenkin Kurikka menettää.

11.9.2010 20.39  Juhani

Mikä virhe se olisi ollut, siinähän me seistiin ja odotettiin rekan täyttymistä.
Kello 14 oli lasten konsertti ja varmaan musiikki kuului silloinkin kun lähdit hautausmaalta koska tuo orkesteri soitteli ainakin 13.30 kun mainitsin sen.

Se on kyllä totta. On valtuutettujakin jotka ajavat Kurikan asioita mutta käyttävät Citymarkettia ensisijaisena ruokakauppana. Se on sallittua, mutta olisi kyllä hyvä jos se vaikuttaisi äänimäärään. Eli tarkistakaa ehdokkaidenne kanta ostospaikkojen suhteen.

11.9.2010 22.06  Kauno Kyvykäs

Kaksisataatuhatta käytetään mainostamiseen ja sitten opaskartta on myynnissä. Minkähän tikkukynsien suuriruhtinaan järjenjuoksua on tälläinen pihtailu. Kumma kun ei laitettu tietullia tapahtumaan tulijoille.

11.9.2010 22.47  aatu

Hevisaurus esiintymään niin olisivat pienet lapset vanhempineen kilvan tulleet katsomaan ja kuuntelemaan konserttia ja samalla tutustuneet asu ja elä messuihin. Koko paketti, minkä kaupunki olisi TARJONNUT ILMAISEKSI lapsiperheille niin Kurikasta, Jurvasta, Kauhajoelta, Jalasjärveltä, Ilmajoelta kuin muualta tulleet, niin oikea kohderyhmä olis saanu Kurikasta erittäin myönteisen kuvan. Ajatelkaas jotain tällaista, eikä tarvii maksaa älyttömiä!

11.9.2010 22.54  aatu

On vielä pakottava tarve kirjoittaa asiasta missä Kurikka menee kaukana muita edellä ja joka tänään huomattiin. Kurikassa on hyvällä näkyvyydellä varustettu liikenneympyrä jalankulkijoille!!!

12.9.2010 0.19  Juhani

Kauno, kyllä joku virkamies otti ihan samalla lailla samaan asiaan kantaa. Mutta on se niinkin ettei toisen tililtä voi ottaa rahaa toisen tarpeisiin. Ja tietysti on paljon muitakin pieniä asioita joista voisi ajatella samoin.

Opaskartta ei ollut myynnissä markkinoilla ja nyt se tuotiin myyntiin tänne markkinoilta saadun palautteen perusteella. Oikeastaan vähän sellainen asia joka ei koskaan ole hyvä. Miksei ole myynnissä? Ja sitten kun on, miksi maksaa?

Yksi mahdollisuus on tietysti tuoda tällaisiin tilaisuuksiin jonkinlainen raaempi A3 -versio. Sellaistakin eräs toinen virkamies esitteli ainakin minulle ennen tapahtumaa. Niitä esim. Seinäjokikin taitaa jakaa ilmaiseksi. Kaikki muu, esim. digitaalinen kartta-aineistohan siellä ja muuallakin yleensä maksaa. Nämä palvelut ovat meillä edullisia niinkuin kaikki muukin.

Mutta kuten sanoit, juuri tässä tapahtumassa ehkä näkyi epäsuhtaa. Ja vielä varmuuden vuoksi ettei kukaan saanut väärää käsitystä: Tuo Kaunon mainitsema markkinointisumma ei tarkoittanut tätä tapahtumaa.

12.9.2010 0.23  Juhani

Ja jatketaan vielä. Nämä ajatukset ovat omiani. Tämähän ei ole kaupungin blogi vaan yksityinen. Ei minulla ole oikeasti harmaata aavistustakaan millainen oikea palautepalaveri tulee olemaan, mutta kun kerään materiaalia tällä tavalla, niin ainakaan minun ei tarvitse istua tuppisuuna.

12.9.2010 8.30  Onhan yksi ahkera Aatu !

Aatu ahkeroi, tekevä mies !

12.9.2010 13.40  Juhani

Väkeä on jatkuvana solkena. Ajapas nyt Aatu ohi!

12.9.2010 14.48  aatu

Nyt olen Seinäjoella enkä ehdi eikä ole asiaa Kurikkaan, sillä asumme ja elämämme hyvin täälä Seinäjoellä. Kuvia todisteeksi!!

Ps. Eikä kauppaankaan tarvitse lähteä Kurikkaan, sillä mitä ei Seinäjoelta löydy sitä ei Kurikasta saa ja se haetaan Kauhajoelta.

12.9.2010 14.56  aatu

Meinaan kuvia sieltä siitä väentungoksesta.

Ps. Pitää muistaa pyytää sinua katsomaan silloin sun tällöin näitä Seinäjoen tapahtumia, siis miltä näyttää kun väkeä on tungokseen saakka ja jatkuvana solkena.
Älä ota huomioon kirjoituksistani vain pieniä heittoja vaan lueppa ajatuksella esim. 22:47 tekstini, asia on täysin niin.

12.9.2010 15.55  Ahkera Aatu

Ahkera AATU ahertaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.9.2010 16.31  aatu

Ei sit kirjoitella jos ei passaa ja jotain häiritsee!!!!!!!!!!!!!!!
Ja vielä, kirjoitan kutsumanimelläni, entä sinä 15:55?

12.9.2010 19.57  0000

Ihanaa huomata, miten paljon Juhani on saanut palautetta tänne(kin) Juhani tekee kahta vuoroa yhden vuoron hinnalla.

12.9.2010 21.22  Anne

Porukkaa oli todella hyvin liikkeellä. Neljän pohjalaistalokohteen vieraskirjojen yhteenlaskettu nimien määrä oli huimat 569. Kokonaiskävijämäärä perustuu kaikkien kolmentoista kohteen vieraskirjoihin, joissa oli yhteensä 1169 nimeä.

12.9.2010 22.38  Juhani

Kiitos Anne loistavasta työstä. Sanon nyt sen tässä: Olisi ollut hullua tehdä tätä ilman sinua ja kokemustasi! Ensi vuodeksi on syntynyt jo nyt joitakin uusia kohdeideoita ja myös joku korjattavakin asia. Ainakin minä olen valtavan tyytyväinen Kurikan saamaan näkyvyyteen. Vähän yllättynytkin lehtien hienosta uutisoinnista.

12.9.2010 23.52  eksä J

Kuinka voidaan laskea kokonaiskävijämäärä kolmentoista kohteen yhteen lasketusta nimestä? Kuinka monet tuli laskettua esim. vaikkapa kymmeneenkertaan? En moiti tapahtumassa mitään, mutta kävijämäärän laskentatapa on väärä. Varmasti hyvä ja tarpeellinen tapahtuma, jonkin asteista kehittelyä vielä.

13.9.2010 0.54  Moreeni

Noin se taidetaan aina kaikissa tapahtumissa ilmoittaa.

13.9.2010 9.33  Kävin minäkin useassa kohteessa

Mitään moittimista ei mielestäni pitäisi olla viikonlopun tapahtumasta, jos on niin se menee liiallisen kritiikin piikkiin. Järjestäjät itse tietävät parhaiten mitä kannattaa tehdä toisin, sitä on turha spelukoida satunnaisten kävijöitten toimesta. Onnittelut tapahtuman järjestäjille.

13.9.2010 16.05  Toispaikkakuntalainen

Ei tule mieleen lähellä kuntaa joka olisi asuntoasioita ja esitellyt näin hyvin.

13.9.2010 18.20  Juhani

On mukava saada hyvää palautetta. Sunnuntain Ilkassa kerrottiin miten Kurikka on jopa valtakunnan mitoissa edelläkävijä jätevesiasioissa. Kurikassa asiat ovat poikkeuksellisen hyvin myös kylien kehittämishankkeiden kohdalla.

Järkeviä hankkeita tuetaan ja samalla tietenkin myös työllisyyttä. Olen lähdössä juuri kokoukseen jossa käsitellään ainakin yhtä hankehakemusta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini