Kurikkalaisten etu

Perjantai 30.1.2009 - Juhani Eilola


On käsittämätöntä että jotkut jaksavat koko ajan rähjätä muiden ihmisten tekemättömyydestä tai laiminlyönneistä. Ainoa hyöty joka siitä ihan rauhallisesti pohtien tulee mieleen, on ehkä omien henkisten paineiden helpottaminen. Se on kieltämättä hyöty.

Kurikka ei ole mikään laite vaan tuntevien ja kokevien ihmisten yhteisö joiden etua ihmisinä meidän pitäisi ajatella tekivät he mitä tahansa työkseen tai käyttäisivät millaista valtaa tahansa. Toisiamme tukemalla ja innostamalla etenemme paljon varmemmin oikeaan suuntaan. Pakottamalla toisiamme vain puolustautumaan, toiset puolustautuvat ja toiset syyttävät heitä seuraavaksi siitä että he puolustautuvat.

Kenenkään motivaatiota, tahtotilaa, terveyttä, elämäniloa, elinvoimaa tai muutakaan kurikkalaisten ihmisten etua kukaan räyhähenki ei palvele.

Jopa näihin keskusteluihin osallistuvien joukossa on ihmisiä jotka räyhääjien kuvittelemien hyötyjen sijaan miettivät Kurikasta pois muuttamista.


Kommentit

30.1.2009 0.46  Vapaaherra wonselius

Olet Juhani niin 172%:n varmuudella oikealla asialla. Jos Kurikkalaiset eivät osaa olla toistensa kanssa yhdessä, tasa-arvoisina ihmisinä rakentamassa yhteistä tulevaisuutta, tällaisena vaikeana aikana niin miten sitten hyvinä aikoina. Olen pettynyt ja lähtemässä pois Kurikasta, mikään ei sido tänne, tulee jotenkin ahdistunut olo koko tästä kaikesta touhusta. Ompas, eipäs, minä itte, sun muut jumal kuvitelmat itsestään ja lyöden toisia sanoilla ja puheilla ja kuvittelemalla itselleen pelastajan roolia.

30.1.2009 1.30  Juhani

Tiedän ihmisiä jotka ovat omistusasuntoa etsiessään karttaneet etsimästä sitä Kurikasta ja ostaneetkin sen muualta. Yllättävän moni haluaa pois Kurikasta. Joku on pahemmin pielessä kuin edes blogien perusteella voi kuvitella. Enkä usko että poismuuttohalukkuus on vain kuvitelmaani, koska myös muuttoluvut osoittavat sen.

En minä halua ajaa ketään näihin mietteisiin, mutta niiden jotka ovat huolissaan Kurikan tulevaisuudesta pitäisi miettiä että vikaa on paljon muuallakin kuin jossain viranhaltijoissa.

Toisaalta en tahdo uskoa että Kurikka olisi jollain lailla erilaisten ihmisten kunta kuin esim. Jalasjärvi tai Kauhajoki, mutta pakko sen on olla.

Tehtäisiin sille jotakin. Muistan kun - oliko se nyt Uusikaarlepyy valittiin onnellisten ihmisten kunnaksi. Sen perusteluissa kaikki teksti oli jo silloin sellaista joka Kurikasta puuttuu lähes kokonaan.

Käteni syyhyävät kirjoittaa seuraavaa blogitekstiä. Jos mitään yllättävää ei satu, niin kirjoitan seuraavaksi sydäntemme puutarhoista. Jos osaan kirjoittaa sanoiksi sen mitä ajattelen, niin se kertoo loistavasti syyt pahoinvoinnillemme.

30.1.2009 1.53  Juhani

Oli pakko etsiä hakusanalla onnellisten ihmisten kaupunkia. Oli se Uusikaarlebyy niinkuin muistan. Nimestäni klikkaamalla pääsette lukemaan ihan tavallisen tuntuista tekstiä. Silti ihmiset ovat onnellisia.

Muistaakseni veroäyrin suuruus alunperin perustui suureen vanhusten määrään.

Mikä Uudessakaarlebyyssä oikein on eri tavalla? Kuulostaa siltä että se on tavallisten ihmisten kaupunki. Ja se ero siinä ehkä juuri onkin.

Ihmiset ovat onnellisia siitä että heillä on työ ja perhe, että he ovat hyväkuntoisia ja voivat viettää vapaa-aikaa meren rannalla. Ja jos oikein muistan niin turvallisuuden tunne oli yksi erityisen vahva merkki heidän onnellisuudestaan.

Kurikassa valta on tärkeää, ellei sitä saa niin vallan eliminoiminen. Kurikassa ei olle yhtä onnellisia työpaikasta eikä perheestä. Ehkäpä kaupungin ja päättäjien pitäisikin huolehtia perheonnesta, vapaa-ajan mahdollisuuksista, työpaikkojen arvostamisesta niin että työssä kävijä kokee itsensä tarpeelliseksi siinä paikalla jossa hän sitä työtä tekee. Turvallisuudessa ja sukupolvien völisessä kanssakäymisessä on myös haastetta. Riitaisaa mieltä ja epäsopua ei pitäisi levittää tuleville polville.

30.1.2009 9.56  Vapaaherra wonselius

Jostain tutkimuksesta aikanaan jäänyt mieleen, että suomenruotsalaiset olisivat huomattavan paljon tyytyväisempiä oloonsa kuin suomalaiset. Eihän Kurikka ole sen kummempi kuin mikään muukaan paikka, täälä nyt vain on pitkien aikojen kuluessa kadehdittu, mustamaalattu, sun muulla tavalla painettu toisia matalaksi omanedun tavoittelussa niin poliittisissa piireissä kuin tavallisten ihmisten elämässä. En todellakaan väitä kaikista ihmisistä tällaista, riittää kun kunnassa on joitain sellaisia ihmisiä. Jos lääkäriä ei löydy, joka keksii tulehdukseen sopivan antibiotin niin tulehdus vain pahenee ja lopulta myrkyttää koko ropan. Kuntajohtajaksi ei riitä henkilö joka on vain mukava tai tiukkapipo tai muuten vain lepsu, kuntajohtajan (Tyrväisen) täytyy olla se lääkäri joka laittaa potilaan tiputukseen, eikä vain kirjoita kuolintodistusta.

30.1.2009 11.16  Kurikan puolesta

Kurikka onnellisten kaupunki, jos sen sais aikaan edes muiden kuntien kateudella. Kyllähän se Kurikka köyhiä vituttaa, mutta ei se meitä koske. Tyrväinen on hyvä ja tärkiä mies ku tukkaki on nappanahaasta. Ei meillä oo miitää hätää, vähä vain luntioomia kolottaa.

30.1.2009 15.12  Gösta Willman

Hei
Olipa tämä sattuma? Tänä iltana meillä, Uudenkaarlepyyn kaupungilla, on iso Urheilugaala. Siinä palkitaan vuoden urheilijat, talkootyöläiset ynnä muuta. Sellainen ihan onnellinen tapahtuma. 400 kuntalaista ja glamouria urheilun ympärillä.
JA: Tiedättekö kuka on illan vieras? Kurikan pitkä mies: Mietaan Jussi.
Että kyllä teilläkin Kurikassa ilonaiheita on. Fortum-osakkeita ja muuta arvokasta.
Terveisiä onnelisesta kaupungista!
Gösta Willman
kaupunginjohtaja
Uudenkaarlepyyn kaupunki
Gösta

30.1.2009 15.21  yksi positiivinen

Juuri näin käsittämätöntä turhaa räyhäämistä. Käännetään kelkka tai näin Kurikassa kärryt toiseen suuntaan lopetetaan kaikki nekatiivinen ja ollaan seuraava onnellisten ihmisten kaupunki.

31.1.2009 16.20  Airi Palo

Olen pitkään harkinnut asunnon ostamista Kurikasta. Onneksi rupesin katselemaan näitä keskusteluja: hupsista. Kaikenlaisen pohjalaisen räyhyn ymmärrän. Vain yhtä ihmettelen niin maar kauhiasti: ettekö te ihmiset yhtään ole lukeneet oman paikkakuntanne historioita? Hyi. Sieltähän älykäs ihminen ymmärtäisi taustat ja niiden seuraamukset nykypäivään saakka. Olen ne käynyt tiivistäen ja tulkiten läpi kirjassani Pitkää sukua. Täytynee tyrkyttää myös Kurikan kirjastolle.
HUOM. Älkää nyt vain minua ruvetko haukkumaan. Olen edelleen huippuonnellinen siitä, että esivanhemmissani on valtaisa joukko kurikkalaisia, myös lähes uskomattomia, herkullisia pukareita.

Kaikkea hyvä ja kivaa toivottaen,
Palon Airi

31.1.2009 16.28  Juhani

Minä olen itse kotoisin Teuvalta. Siellä oli toisenlaisia perinteitä vaikka olenkin melkein Kurikan rajalta.

Tuota kirjaa voisi mainostaa hiukan laajemminkin jos se on myynnissä jossakin. Millä tavalla se sivuaa Kurikkaa?

Muuten, kumpaa tarkoitit, toivotko että tulevassa kotikunnassasi räyhätään vai ollaan kilttejä ja onnellisia? Tuosta voi saada käsityksen kumminkin päin.

Minä en ainakaan hauku sinua. Tunsin sellaisen hauskan tädin Kurikassa kuin Toini Palo... mahtaakohan olla jollain lailla sukua?

1.2.2009 20.34  Airi Palo

Onhan räyhy sekä a) naurettavaa että myös b) naurattavaa. Ihanne kai olisi, että oltaisiin normaalin itsetuntoisia ja siis laajakatseisia ja onnellisia. Tähän saa apua historian tuntemuksesta. Omaa kirjaani lienee piakkoin saatavilla Kurikan kirjastosta, kunhan otan yhteyttä. Ilmoitan sitten palstoilla.
JK. Pohjanmaalle olisi tosi kiva muuttaa, mutta hölmöily vähän pelottaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini