Kurikan johto matkoilla

Perjantai 13.1.2012 klo 1.23 - Juhani Eilola


Tätä kirjoittaessani Kurikan kaupunginvaltuusto ja johtoryhmä on laivaseminaarissa, joka näkyy mm. siinä ettei paikkakunnan poliittisiin blogeihin ilmesty asiattomia kommentteja.

Ei mitään hätää

Samuli Edelmanin kappale Ei mitään hätää keikkuu listojen kärkipäässä ja Paavo Lipposen PÖÖÖ - ei ole mitään pelättävää - vaalimainos tuottaa iloa meille televisiossa. Kumpikaan ei ole koskaan ollut suosikkini, mutta tämä on Samulin paras veto, ja tämä on parasta mitä Lipponen on koskaan sanonut. Tämän kaiken kruunaisi nyt Kurikan johdon ilmoitus: Älkää peljätkö, kaikki on kunnossa!

Lähellä Suomen parasta

Pysäytin Kurikan kaupunginsihteeri Martti Sepin. Kysyin oliko hän lukenut Kurikka-lehden yleisökirjoituksia läpi, koska sisältö oli yksi historian huonoimmista. Kunnalliseen päätöksentekoon liittyvät tekstit olivat täynnä tietämättömyyttä ja henkistä katkeruutta. Martti oli katsonut otsikot läpi, mutta harvoin teksteistä kuulemma tulee hyvälle tuulelle.

Eduskunnassa jo mietimme Juha Miedon kanssa sitä mistä tämä kurikkalainen krooninen huonotuulisuus oikein johtuu. Todellisuudessa Kurikan tilanne on poikkeuksellisen hyvä jos asettaudutaan asukkaan asemaan. Yllättäen asukas itse nostaakin kunnallispoliittisen riitelyn jopa itse maksamaansa 1200 euron muita edullisempaa verotusta tärkeämmäksi asiaksi.

Tiedotus

Väärät asenteet ja väärä tieto jää elämään koska Kurikan oikea tiedotus on liian vähäistä. Esimerkkinä voisi ottaa asian, jossa kirjoittaja kertoo virkamiehen kävelleen kaupunginhallituksen yli jätettyään tiedoksi asian joka hänen mielestään olisi pitänyt päättää hallituksessa. Hän piti sitä pöyristyttävänä. Ja tottakai tämä itää oikein hyvin Kurikan kaltaisessa happamassa maaperässä.

Todellisuudessa asiassa oli toimittu aivan oikein.

Lainaus kaupungin sisäisen valvonnan ohjeista:

"Päätökset on asianmukaisesti pidettävä nähtävillä, annettava tiedoksi ja pantava täytäntöön. Kaupunginhallituksella on otto-oikeus toimielinten ja viranhaltijoiden päätöksiin. Lautakunnilla on vastaava otto-oikeus alaisensa toimielimen ja viranhaltijan päätöksiin. Viranhaltijapäätökset on saatettava ao. ylemmille toimielimille tiedoksi. ”

Kyseisen asian kohdalla halitus ei vain halunnut käyttää otto-oikeutta. Eli kaikki on hyvin.

Kaikesta edellä sanotusta täytyy vetää vain yksi johtopäätös:

Kaupungin täytyy lisätä tiedotusta että saisimme julkisuuteen oikeaa tietoa. Ja kansalaisten täytyy asennoitua mielipidekirjoituksiin varauksella.

Ja loppuun aiheeseen sopiva kappale, jossa haaksirikkoiset palaavat kolmantena päivänä. Tutustuimme Jalasjärvellä Taivalmaan koululla Outi Terhoon. Hän lauloi ystäväviemme häissä muutaman laulun. Outi on aina ollut suosikkini ja hänen ja miehensä Leen kappaleita on myös lenkkisoittimessani. Kappaleen alku on englanniksi, mutta pääosa suomea.

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

13.1.2012 1.50  Juhani

Tuo Outin ja Leen kappale on hieno. Saat kuvan koko näytölle oikeasta alanurkasta. Tuon katsoo kahteenkin kertaan.

13.1.2012 13.15  Kuuntelija

Mikä ihme rumpu tuossa tuolissa on? Soi hienosti. Hyvä valinta.

13.1.2012 15.03  Samaa mieltä

Juhani on aivan oikeassa tässä kaupunginhallitukselle tiedoksi -asiassa. Juuri näin sen kuuluukin toimia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini