Pavlovin koirat

Keskiviikko 11.1.2012 - Juhani Eilola


Aikoinaan sellainen venäläismies kuin Ivan Pavlov teki kummallisia kokeita koirilla. En tiedä näkikö kukaan, mutta varmaan näytti hullulta kun koirille ensin soitettiin lehmänkelloa ja heti sen perään työnnettiin suu täyteen lihaa.

Kaikkihan me sen olemme nähneet mitä tapahtuu kun koira näkeekin lihaa. Kuola alkaa valua suupielistä. Ja voi miten sitä valuu - litratolkulla. Täytyy vain toivoa ettei se ravista juuri silloin päätään, ainakaan kaupungin kiinteistössä. Niinkin on työhuoneessani joskus käynyt. Oli siinä sitten selittämistä kun siivooja ei meinannut  uskoa että seinillä oli koiran kuolaa.

Se vasta pelottaa jos isolta koiralta alkaa kuola valua kun se näkee ihmisen - vaikka Törmän Raimon lenkillä. Niinkin kerrotaan käyneen...

Niin - nämä Pavlovin koirat oppivat äkkiä että aina kun kello soi, luvassa on herkkua, joko lihaa tai lenkkeilijän reisipala. Lopulta kokeissa päästiin siihen pisteeseen asti että lihan sai jättää pois. Riitti kun kelloa soitti, niin kuola valui.Näin se saattaa joskus olla kunnallispolitiikassakin.

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

11.1.2012 13.28  Kauno Kyvykäs

Sama koe on tehty konsulteilla, kuola valuu, kun puhutaan rahasta, eikä hyödystä ole vielä tietoakaan.

11.1.2012 15.05  Harvainvalta

Tuohon Juhanin loppukommenttiin viitaten tästä löytyy kyllä muitakin yhtäläisyyksiä tuohon suuntaan ainakin valtuustoryhmien työskentelyyn.

11.1.2012 17.03  Juhani

Hah... olette te hauskoja.

11.1.2012 17.26  Kauno Kyvykäs

Kaikkien aikojen lyhin Satu.
Olipa kerran rehellinen ja asiakkaan etua ajatteleva konsultti. Sen pituinen se.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini