Kehityksen jarru

Tiistai 13.9.2011 klo 2.34 - Juhani Eilola


Älkää uskoko ihmisistä kaikkea mitä juorut kertovat!

Tämä koskee myös sitä mitä muiden ihmisten väitetään puhuneen. Uskotaan ihmisistä hyvää, ja ainakin pyritään uskomaan asianomaista itseään enemmän kuin muiden puheita hänestä.


Arvostelu kehityksen moottorina

Tehokkaan uutisoinnin, nopeiden palautekanavien ja kiristyneen ilmapiirin seurauksena etenkin poliittinen ja yhteiskunnallinen arvostelu on lisääntynyt.

On hyvä että ihmiset keskustelevat asioista. Mitä enemmän keskustellaan sitä monipuolisemmiksi näkökannat muuttuvat. Jos ratkaisu on kuitenkin lopulta virheellinen, niin päätösten arvostelu ja mahdolliset seuraukset auttavat ottamaan oppia huonoista päätöksistä ja toimimaan yhä paremmin tulevaisuudessa.

Arvostelu kehityksen jarruna

Arvostelusta saa tehtyä myös kehityksen jarrun. Jatkuva valitusten tekeminen ensinnäkin viivästyttää päätösten toimeenpanoa ja saattaa saada aikaan korjaamattomia vahinkoja.

Parhaimmillaan arvosteluun liittyy vaihtoehtojen esille tuominen, mutta arvostelu joka perustuu enemmän vihamielisyyteen jotain henkilöä, ryhmää tai ideologiaa kohtaan, on yleensä hyödytöntä. Hyödytöntä nimenomaan sen takia ettei siihen sisälly vakavasti harkittua vaihtoehtoa. Arvostelu joka pohjimmiltaan on pelkkää rähinää, toimii kehityksen jarruna ja epäsovun lietsojana niin että ainoa järkevä lopputulos on rakentaa Kurikan torille itkumuuri!


Kommentit

15.9.2011 7.36  Eevan tytär

Kyllä osui kohdilleen. Kurikka on hallinnolle vaikeimpia johdettavia kuntia johtuen monista syistä, mutta erityisesti tästä syystä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini