Arvot 7: Tasa-arvo

Keskiviikko 1.6.2011 klo 1:03 - Juhani Eilola


Arvot ovat selvästi kadotettua aikaa.
Matti Ollilan blogi  31.5.2011

Kadotettu aika

Jos arvot ovat kadotettua aikaa päätöksenteossa, niin mitä jää jäljelle? Arvottomat päätökset?

Tasa-arvo

Tämän kierroksen arvo on tasa-arvo, joka ei voi vanhentua. Se ei saa jäädä toteutumatta. Seuraava Naiskeskuksen video kertoo enemmän kuin pystyn tähän kirjoittamaan. Tätä kannattaa kuunnella, sillä tässä sivutaan hieman kunnallistakin päätöksentekoa.


On olemassa myös yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus, jonka seuraavassa esittää Päivi Paunu.

Avainsanat: Arvot


Kommentit

10.6.2011 8:58  Kauno Kyvykäs

Todellisen tasa-arvon suurin uhka ovat Pohjoismaiset lait, jotka epätasa-arvoistavat perinteistä tasa-arvoon pyrkivää elämänmenoa, joka Suomessakin on vallalla. Nykyinen lainsäädäntö antaa pienryhmille ja feministijärjestöille mahdollisuuden demokratiaa pilkkaavaan ylivaltaan.
Pahin tasa-arvon pilkkaaja on Suomen armeija, joka julkisesti ivaa todellista tasa-arvoa.
Surullisin sekasotku syntyy uskonnoista, jotka uskonvapaussäännösten perusteella saa jyrätä kaiken järjellisenkin ajatuksen tasa-arvosta. Uskontojen ylivallan murentamisessa on todellista tekemistä tasa-arvon ajajille. Ei huvita, vaatii liikaa töitä mukavanpi puhua paskaa ja nauttia julkisuudesta.

10.6.2011 16:02  Juhani

Olet aika oikeassa uskontojen suhteen, mutta siinä väärässä että epätasa-arvo perustuisi uskonnonvapaussäädöksiin. Tottakai uskontoja täytyy saada harjoittaa ja siksi on hyvä että uskonnon vapaudesta on säädetty laki. Uskonto voi olla sinun ihan oma yksityinen ajatuksesi vaikka toisesta ylivertaisesta ihmisestä tai jumalallisen kauniista naisesta. Tai se voi olla moottoripuyöräilyn palvontaa ja Harrikan valitsemista. Olisiko kiva jos se olisi kiellettyä?

Sen sijaan väkivalta, seksuaalirikokset, epätasa-arvo, ylinopeus, Harrikan ajokelvottomuus jne. on kielletty muilla laeilla.

Mikä sitten on epätasa-arvoa. Sitä ei ole mielestäni yhdistyksen johtokunnan koostumus, yhdistyksen toiminnan ohjaaminen sukupuolen tai etnisen ryhmän mukaan, kielen mukaan tai minkään muunkaan vastaavan syyn takia. Yhdistyksellä voi olla tarkoituksena esim. yhdistää tiettyä kansallisuutta tai kulttuuria harjoittavia henkilöitä tms.

Suurin ongelma uskonnoissa on - esim. kristinukossa pappeuden ylikorostus. Jossakin muussa uskonnossa Gurun ylivertaisuus muihin ihmisiin nähden. Suomalaisessa Kristosofiassa pidetään esim. Pekka Ervastia Isä Jumalana.

Todellisuudessa seurakunnan talouspäällikkö tai diakonian johtaja voisi olla se arvokkain ja parhaiten palkattu virka ja papin virka kaikkein pienipalkkaisin. Kun arvostetuin virka, vaikkapa nyt talouspäällikön tai diakonian johtajan virka (esim. seurakunnan toimitusjohtaja) olisi se parhaiten palkattu ja vaikka siinä suosittaisiin naisia, niin turha kina tasa-arvosta loppuisi kun kukaan ei halua minimipalkattuun tai kolehtiin perustuvaan papin virkaan kuin vain ja ainoastaan kutsumuksen takia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini