Matti Ollilan vieraana

Maanantai 2.8.2010 klo 18.52 - Juhani Eilola


Matti Ollila ja hänen vaimonsa Liisa saivat perjantaina huvilalleen vieraaksi kaksi kansalaisaktivistia, allekirjoittaneen ja aina arvoituksellisen Kauno Kyvykkään. Sekä Matin että Kaunon teksteistä pääset osalliseksi vierailemalla Ollilan blogissa. Saimme Kaunon kanssa ystävällisen ja vieraanvaraisen kohtelun. Saunoimme, uimme, söimme ja paransimme Kurikkaa ja välillä vähän koko maatakin.

Kun ihmisiin tutustuu paremmin, niin sitä huomaa että kaikilla on heidän julkisesta toiminnastaan huolimatta oma elämä. Usein sen elämän takana on eri tavalla lämpimämpi ihminen ja muutenkin syvempää inhimillisyyttä kuin julkisessa tehtävässä käy ilmi. Tämä näyttää soveltuvan myös Kaunoon ja Mattiin.

Matkakeskusteluissa huomasin että Kaunolla ja itselläni on paljon enemmän yhteisiä ajatuksia ja muitakin elämän ulottuvuuksia kuin blogikeskustelussa näkyy.

ollila1.jpg

Illan isäntä laiturillaan kuvassa oikealla. Vasemmalla Kauno Kyvykäs.

ollila2.jpg

Tutustuimme Matin (oikealla) valokuvausharrastukseen katsomalla pintapuolisesti läpi kiintolevyn valokuva-arkistoa. Kuvassa vasemmalla Kauno Kyvykäs.

ollila3.jpg

Kun Matin hirsihuvilan yleiskuvia on katsonut netissä, niin oli yllättävää miten massiivisia hirret todella olivat.

ollila4.jpg

Näkymä terassilta laiturin suuntaan. Auringonlasku näkyi väreissä, mutta en saanut vangittua sitä automaattitarkennuksen takia kunnolla filmille. Matin puutarhassa kasvoi myös sieniä joita Kauno tarjosi tapansa mukaan minulle.

ollila5.jpg

Kävimme tutustumassa myös ympäristöön ja käännähdimme myös vanhemmalla huvilalla. Nuorimpana ja pienimpänä minä istuin penkkien takana. Oikealla Kauno.


Kiitokset meidän molempien puolesta isäntäväelle.

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

2.8.2010 20.27  Näin se menee

Taas tuli kaksi ääntä, eikä maksanut paljon!

2.8.2010 20.45  Juhani

En oikein silti usko että änestävät minua.

2.8.2010 20.47  Juhani

Luulisin että Hannukin kutsuu meidät pian ;-)

2.8.2010 22.55  Miettijä

Kuka tämä Kauno Kyvykäs mahtaa olla?

3.8.2010 12.17  0000

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, millaisia kuvia on ottanut muun muassa Kari Jalosen markilta.

3.8.2010 12.19  Juhani

Eipä tullut muuten mieleen kysyä. Nuo kuvat olivat lähinnä suojelluilta alueilta.

4.8.2010 15.35  saara

Kauno on Jurvasta , varavaltuutettu Ps puolue.Ellei tätä ole joku jo tajunnut.Ihan kiva että pojilla on yhteisiä ajatuksia ja puhuttavaa.Hieman ihmeellistä on että Juhani sinulla ja Kaunolla on yhteistä arvomaailmaa.Kaunon tekstit ovat usein niin ilkkuvia ja jopa rivoja kirosanoineen ettei hevin uskoisi että kristillisen arvomaailman omaava mies on samoilla vesillä kuin Kauno. No aina opii uutta.

4.8.2010 15.53  0000

Minä en kyllä tulkinnut Juhania niin, että hänellä olisi sama arvomaailma Kaunon kanssa. Eikä avoin keskustelu sitä edellytä. Mun yksi parhaita ystäviä on mies, jonka elämänkatsomus on täysin erilainen kuin minun. Olen jopa äänestänyt sellaista, jonka näkemys perimmäisistä asioista on tyystin erilainen kuin minulla.

4.8.2010 16.20  Juhani

0000 on oikeassa. Ehkä kaikkein lähimmäksi kolahtavat Kaunon ajatukset myös vähätuloisiin kohdistuvista yhteiskunnan maksuista. Muiden maksujen ohella esim. televisioluvan on voinut tähän saakka jättää maksamatta ellei ole halunnut kyseistä palvelua. Nyt maksu saattaa tulla maksettavaksi kaikille vaikka osa kansasta ei hyväksy koko televisiota. Tosin me emme illan aikana pystyneet ratkaisemaan ongelmaa käytännössä. Toimenpide-ehdotuksia taisi jäädä yhtä monta kuin meitä oli paikalla ;-)

Minulle jäi kyllä silti aidon tuntuinen tunne että Kauno on tosi vahvasti pienen kansan puolella eikä aina vain sen rikkaimman osan asialla.

6.8.2010 6.02  PuPu

Mitäs helkuttia Jalosen Karin pihassa olisi kuvattavaa???? Mopo ja koira , ei uutta

6.8.2010 8.43  0000

Hyvä kysymys. Ainakin Kurikka-lehdessä taannoin olleen kirjoituksen mukaan Ollila olisi ollut sitä kuvaamassa. Jos oli ja mitä kuvasi, sitä pitää kysyä häneltä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini