Kurikan palvelumuistio 2010

Perjantai 27.11.2009 klo 20:52 - Juhani Eilola


Kurikasta on ilmestynyt palvelumuistio

Pöydälläni on julistemuodossa oleva palvelumuistio. Nimensä mukaisesti sen ajattelisi palvelevan kurikkalaisia palvelujen tarvitsijoita ja niiden tarjoajia.

Keskellä muistiota on koko vuoden kalenteri ja melko iso mainos Kurikan kaupungista.

Mainonnan jakautuminen

Sivulla on 35 mainosta erilaisista palveluista. Kyseiset mainokset jakautuvat palvelutarjonnan mukaan seuraaville paikkakunnille:

27112009019.jpg16 Kurikka (Jurva)
  8 Ilmajoki
  4 Kauhajoki
  4 Seinäjoki
  1 Alavus
  1 Isojoki
  1 Joensuu

Palvelumuistion alalaidassa on palvelun julkaisijan tiedot. Tietojen perusteella kyseessä on Palvelujulkaisut Oy Joensuusta.

Suosi kurikkalaista

En tiedä miten paljon kurikkalaiset yritykset ovat mainoksistaan maksaneet Joensuuhun. En tiedä paljonko Kurikan kaupunki ja koulutuskeskus Sedu ovat Joensuuhun maksaneet, mutta kurikkalaisin silmin katsottuna kyseessä ei ole kovinkaan järkevä palvelumuistio. Yli puolet muistion mainoksista ohjaa ostamaan palveluja muualta kuin Kurikasta. Ja kuitenkin kyseiset palvelut ovat saatavissa myös täältä.

Olisiko syytä ensi vuonna operoida tällainen palvelumuistio kurikkalaisin voimin. Kurikassa on palvelutarjontaa sekä taittamiseen että painamiseen. Jätetään omat varamme ensi kerralla Kurikkaan, ehkäpä sillä tavalla saamme myös palvelutarjonnan 100%:sti Kurikasta. Ei se voi olla tavoite että haemme palvelumme kunnan ulkopuolelta ja muistuttelemme siitä koko vuoden ajan seinällä olevalla muistiolla ?

En kritisoi muistion tuottajaa enkä muista kunnista tulleita mainostajia. He ovat toimineet oman yrityksensä eduksi järkevästi, mutta kurikkalaisena yhteisönä meidän tulisi varmaankin olla tarkempia, sillä säästöt syntyvät pienistä puroista ja tässä kustannuksiin osallitumisen lisäksi voi tukahtua useita muitakin pieniä Kurikan kaupungin kassaan johtavia puroja.

Vaikka kyseessä on pieni asia, niin se ei ole pieni periaatteeltaan eikä sanomaltaan.

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

29.11.2009 0:14  Aatu

Jarvan aikana jo "suosittiin" Kurikkalaisia yrittäjiä esim. kaupungille pieni asia mutta yrittäjälle tappio, Jarva kuvautti itsensä Seinäjoella virallisia kuvia varten. Toivottavasti nykyisellä kyläpäälliköllä on toiset tavat.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini