Enkeli Tapiolan toimistossa

Tiistai 23.12.2008 klo 1:24 - Juhani Eilola, Kuva: JohnDan Johnson-Eilolan kirjan "Nostalgic Angels" kansikuva


Olin eilen asiakkaana Tapiolan toimistossa. Toimisto sijaitsee samassa talossa kuin Nordea ja Halpa-Halli. Menin paikalle ilman ajanvarausta ja istuin odottamaan vuoroani. Odotuksesta tuli pitkä, mutta se ei haitannut, sillä tapasin sillä aikaa tämän Joulun enkelin. Ja tämä tarina on tosi!

Enkeli astui ovesta sisään ja istuutui viereeni

books.jpgOvi avautui. En kiinnittänyt ensin häneen huomiota, mutta hän käveli suoraan luokseni. Istui viereeni ja kysyi olinko varannut ajan.
Hämmennyin hiukan, luulin häntä ensin Tapiolan virkailijaksi. Mutta hän jäi istumaan viereeni ja aloitti Joulun merkityksellä. Hän kertoi miten tärkeää aikaa Joulu on hänelle. Miksi ei olisi, sillä Joulu on ilon aikaa kaikille enkeleille.

Hän kysyi millaista Joulua minä aion viettää. Kerroin hänelle perheestäni ja siitä että kokoonnumme yhdessä tyttären luo jouluaattona.

Hän jatkoi puhumista Joulusta. Mitä enemmän hän puhui sitä hämmentyneemmäksi tunsin itseni.
Vilkaisin vierasta kasvoihin, ne näyttivät säteilevän. Hyvää tahtoa, Joulun sanomaa. Hänen on oltava oikeasti enkeli !

Myönteisen ajattelun voima

Kun jatkoimme keskustelua, kävi ilmi että enkeli tunsi hyvin lapseni. Hän kertoi miten arvokkaita ja hyviä piirteitä hänessä on ja  kehoitti moneen kertaan myönteiseen ajatteluun. Myönteiseen ajatteluun nyt ja tulevaisuudessa. Sillä tavalla käytettävissä olevat voimavarat pystytään aina hyödyntämään parhaiten ja oikein.

Oppi ei koskaan mene hukkaan 

Pitkään keskusteltuamme edellinen asiakas sai asiansa hoidettua ja siirryin tiskille. Enkeli jäi istumaan tuolille. Asian hoitaminen vei joitakin minuutteja, mutta en saanut ratkaisua ongelmaani. Nousin lähteäkseni pois, mutta enkeli puhutteli minua uudelleen. "Mikään opittu ei mene hukkaan, se jää tulevaisuutta varten hyödyksi..:"

En jäänyt enää keskustelemaan, kiitin ja toivottelimme hyvää Joulua. Lähdin pois, enkeli jäi istumaan tuolillle... en tiedä onko enkeleillä koskaan oikeaa asiaa vakuutusyhtiöihin...


img_3955.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


No jälkeenpäin paljastui että säteilevät kasvot kuuluivat ihmiselle. En ole koskaan tavannut häntä aikaisemmin, siksi en ollut tavannut aikaisemmin yhtä suurta myönteisyyttäkään Kurikassa. On monia keinoja mennä eteenpäin. Myönteinen ajattelu on koiravaljakkoakin varmempi keino.

Jos sinä, tämän tarinan enkeli, luet tätä, niin kiitän tapaamisesta vielä kerran! Nauti Joulun ajasta ja levitä edelleenkin hyvää sanomaa! Se ei mene hukkaan ja erityisesti Kurikka tarvitsee sitä sanomaa juuri näinä aikoina.

Avainsanat: Uskonto, Elämänhallinta


Kommentit

23.12.2008 1:53  Juhani

Joskus elokuvissa vain asianosainen näkee tietyt ihmiset/olennot. Toivottavasti tämä minun enkelini näkyi virkailijalle. Muussa tapauksessa näytti kuin olisin puhunut itsekseni ;-)

23.12.2008 8:28  Hyvää joulua päättäjille

Jospa minäkin toivottaisin hyvää joulua, jospa tällä kertaa päättäjillemme, heitä kun on moitittu, en osaa sanoa, että aiheestako.
Seuraan joten kuten tekemisiään, oikeastaan taidan syynätä aika tarkasti, kaikki jutut luen ja vaalitilaisuuksissakin tapaan käydä, kun pääsee oikein silmikkäin.
Olisiko se sopivaa, jos panisin tähän listan uudistumiskykyisistä päättäjistämme, siis mun mielestä sellaiset.
Koska valtuutettuja uudessa valtuustossa on eri ryhmistä niin kovin eri määrä, päätin olla niin sanotusti oikeudenmukainen ja otan heitä seuraavasti: keskustasta neljä ja kokoomuksesta kolme, demareista kaksi, muista kustakin yksi. Jotta kukaan ei loukkaantuisi, panen aakkosjärjestykseen. Jos oma nimi ei ole listalla, se saattaa hyvinkin johtua siitä, että en ole luonut hänestä mitään mielikuvaa, kun en ole koskaan tavannut tai löytänyt ajatuksiaan vaikka lehdestä. Vaalimainoksia en ota tosissani.
Siis mun mielestä uuden Kurikan valtuustosta löytyy ainakin nämä uudistumiskykyiset:

Keskusta
Kangas Olli
Lepistö Aila
Lammi Maire
Mäki Juhani
Kokoomus
Koskinen Pekka
Mukkala Lasse
Ylinen Pentti
Demarit
Alakoski Martti
Hyden Markku
Perussuomalaiset
Koivuporras Maria
Kristilliset
Peräaho Mikko
Vasemmistoliitto
Penttilä Henry

Nyt kun katon listaa, se ei tunnu ihan itsekin ihmettelen, miksi siitä puuttuu Saarakkala. Mulla on hyvä selitys: hän on jo luonut linjansa, joka tuntuu ihan hyvältä, hän oli uudella liljalla jo ennen muita.

Siis hyvää joulua mainitulle. Eikä suinkaan pahaa joulua niille, jotka eivät nyt päässeet ranking-listalleni

23.12.2008 8:45  Juhani

Hieno lista ja tunnistan itsekin listalta suosikkejani, niitä on myös listan ulkopuolella. Uskon ettei kukaan tuosta loukkaannu, koska ei sen, että antaa tunnutusta jollekin, tarvitse olla keneltäkään pois. Ja onhan jokainen jo nähnyt oman kannatuksensa mukaisen listan vaaleissa. Siellä voimme olla vain yhden valtuutetun takana, nyt voimme toivottaa menestystä useille valtuutetuille tai koko valtuustolle.

Myös omalta osaltani Hyvää Joulua ja onnellista Uutta vuotta kaikille valtuutetuille. Aila Lepistö, erityisesti sinulle ja "Aatulle", korttinne tuli perille !
Aatu voisi kertoa mikä sävellys kortilla oli !?

Matti Ollilan blogissa Kurikan kaupungin Strategia pyytää itsestään kommentteja. Nimilinkistä pääset vierailemaan myös siellä ja antamaan Joulutoiveesi myös strategian osalta. Yrtitetään saada siihen hyvän tahdon toiveita. Toivotaan että ne muistetaan tulevissa strategiaseminaareissa.

23.12.2008 9:26  Sama kuin äsken

Minulle on kerrottu, että siellä blogissa tulee lukiessa ahdistunut olo.

23.12.2008 9:33  Juhani

Myönteisiä kommentteja strategiasta voi jättää myös minun blogiini. Poistan täältä kaikki herjat toisia ihmisiä kohtaan.

Voin tehdä täällä esitetyistä asioista yhteenvedon jonka toimitan itse eteenpäin esim. Matille ja sähköpostitse niille valtuuteuille joille se on mahdollista.

Nimilinkistäni pääsee lukemaan voimassa olevan strategian. Jos siihen tulee hyviä uudistusajatuksia niin niitä voi esittää tässä.

23.12.2008 9:35  Sama kuin äsken

Sinähän kiltti olet. Panen harkintaan.

23.12.2008 9:36  Juhani

Kaikille tiedoksi, että kommentteja voi lähettää myös sähköpostiini ja sinne tulevat ajatukset menevät myös mukaan yhteenvetoon.

Sähköpostisoitteeni löytyy yhteystiedoista ja nimilinkistäni.

23.12.2008 9:56  Sama ...

En nyt haluaisi tankata, mutta eikö se strategiapalaute pitäisi mennä ensin Heikkilälle ja Parkkamäelle. Eikös se Ollila ole nykyään ns rivivaltuutettu, ei millään pahalla

23.12.2008 10:06  Juhani

Olen miettinyt miten tekisin yhteenvetoa. Olet oikeassa palautteen kohteen suhteen - eikä siihen mene tietenkään pitkää aikaa kun uusi kaupunginjohtaja astuu riviin !

Mietin voisinko laittaa palautteen muodostumisen koko ajan nähtäville tuonne www.kurikanseutu.fi -sivustolleni, niin jokainen näkisi tuliko palaute sellaisessa muodossa esiin kuin se oli tarkoitettu.

Oliskohan siinä järkeä että lähtisimme liittämään nimilinkissä olevaan tekstiosaan kommentteja. Mietin hetken tuota vaihtoehtoa.

23.12.2008 18:09  Juhani

Se jolle blogissani tuli surullinen olo... Sanoin muistaakseni jo etusivulla ettei tätä tarvitse ottaa vakavasti. Kannattaa palata etusivulle ja lukea se uudelleen. Minä en väheksy kenenkään toisen blogia. Jokaisella niistä on ihan varmasti tarkoituksensa. Kurikalaiset blogit ovat tulossa myös tuohon Kurikanseutu-sivuston etusivulle. Samoin kaikki muutkin kurikkalaiset (koskee myös Jurvaa) yleiset sivustot.

En ole päättäjä enkä saa myöskään minkäänlaisia palkkioita konsultoinneista. Nämä tekstit eivät siihen kelpaisi.

Kylätoiminta ja kylien kehittäminen ovat kuitenkin päätöksenteossakin ne alueet joihin haluan osallistua ja jossa toivoisin minua kuunneltavan.

Kylissä on niin paljon asioita, joita voidaan jollain tavalla hyödyntää mutta jotka eivät takuuvarmasti tule päättäjien mieleen. Ne tulevat esiin ehkä kylässä mutta jos niille ei tehdä mitään, niin koko asia unohtuu vaikka se olisi hyväkin. Olen ihan varma että esim. perinnekasvit vanhojen talojen ympäristössä eivät tule aivan ensimmäisenä kenellekään mieleen. Silti joltakin kylältä tai jopa keskustasta voi löytyä kultakimpaleita.

Teen kaupungilla työn joka kuuluu omaan toimialaani, sekaannun muuhun vain pyynnöstä enkä tunne mukaan mihinkään mihin minua ei haluta.

On helppoa olla rento ja vapaa. Mutta kunnioitan niitä kaikkia muita jotka ristipaineiden alla tekevät työtä ja päätöksiä kotiseutumme hyväksi.

Nimilinkistä pääseee muuten tällä kertaa Kurikka-seuran sivulle. Käy tutustumassa kotiseutuumme. Pienikin lisä oppimisessa on hyödyksi. Se ei mene hukkaan kenelläkään päättäjälläkään.

23.12.2008 18:49  Juhani

Mietin yhä tuota surullisen ihmisen kommenttia. Mietin millä yleensäkin olen tässä jutussa sanonut Kurikan kehittyvän.

Päällimmäisenä tuossa ovat nämä kaksi asiaa: Myönteinen ajattelu ja oppiminen.

On se aika paljon sanottu. Siitä mitä Kurikka ja Jurva ovat aikaisemmin kokeneet, siitä on yksi suuri etu. Oppiminen menneestä.

Yksi oppi menneestä on se että riitelemällä ei ole syntynyt yhteistä säveltä. Ehkä se yhteinen sävel löytyy myönteisellä ajattelulla. Ehkä näiden kahden vaikutuksesta voidaan laittaa ne kaikki hienot opit esim. Matin blogista täytäntöön. Ehkäpä se kehittämistyön alku sittenkin perustuu näihin asioihin, koska ihmisen henkilökohtainenkin kehittyminen perustuu tosi pitkälle niihin.

23.12.2008 19:08  Juhani

Kurikan ja Jurvan yrittäjät olivat esillä TV2 aluellisessa uutislähetyksessä. Aivan loistava esimerkki myönteisestä ajattelusta!

Sen kunniaksi nimilinkki Viherhietikolle, joka oli uutislähetyksessä hienosti esillä!

24.12.2008 18:43  Mindy Flash

Kiitos kauniista sanoista. Minna H. joka muuttaa työsuhteen päättyessä MTV 2 viereen muutaman metrin läheisyyteen Ristimäkeen. Siunausta Kurikkalaisille.

24.12.2008 19:05  Juhani

Kiitos tänne jäävien kurikkalaisten puolesta. Jos sinua on Suomessa vain yksi niin katsoin netistä että olit jättänyt jälkiä muuallekin kuin Kurikkaan. Seuraavaksi sinne Ristimäkeen. Oikein hyvää Joulua ja Onnellisia tulevia vuosia.

24.12.2008 19:17  Juhani

Niin selvennykseksi vielä muille: Mindy Flash oli tarinani enkeli.

25.12.2008 11:08  Minna H.

Kiitos! Kuin myös Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini